TheaterProjecten

Nieuwkomers

Met het vakcollege Sport & Bewegen een fysieke voorstelling voor de nieuwkomers van de ISK in Alkmaar. Tijdens een uitwisselingsprogramma waarin we samen aan sport deden, dansten en theater maakten, verzamelden we materiaal voor de voorstelling Ubuntu. De nieuwkomers en ouders werden uitgenodigd voor een galadiner, de voorstelling en een nagesprek waarin we elkaar vragen stelden. Hierin werkte ik samen met Maatschappijleer voor het onderzoek naar de titel, het Talententheater in Hoorn voor danslessen, Kasumai Dunya voor Afrikaanse dans, LO voor circus-technieken, Zorg en Welzijn verzorgde het diner voor de voorstelling en alle lesgevende docenten van de spelende klas hielpen. Een memorabel en liefdevol kunstwerk!

Vakcollege Gezondheidszorg & Welzijn

Voorstellingen voor en over de ouderen in het verzorgingstehuis. Vaak met liedjes en om te lachen. De meiden maken vast kennis met hun doelgroep door de bewoners te interviewen en de bewoners maken kennis met de nieuwe generatie zorgmedewerkers.

Oprichting Media & Theater

Na mijn Bachelor aan de HKU waar voor het schrijven van mijn scriptie onderzoek deed naar het ontbreken van een CSE Drama voor Basis en Kaderleerlingen, werd ik mede-oprichter van de nieuwe leerlijn Media & Theater. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk geworden Drama als examenvak te kiezen.

Camping

De leerlingen van deze tweede klas wilden graag buiten werken. Hierdoor ontstond het idee om locatietheater te maken aan het Markermeer en een komisch camping-drama was het gevolg. Omdat sommigen van ons nooit gekampeerd hadden, vertrokken we voor een nachtje naar camping de Gouden Stek in Bovenkarspel. We sleepten tenten mee het lokaal in en gaven uiteindelijk een spectaculaire voorstelling waar ook bezoekers van de plaatselijke horeca op af kwamen.

Kleine Prinses

Deze meiden van Zorg & Welzijn hadden niets met oudjes, maar wel met jonkies! Ze ontwierpen en maakten inklapbare 2-D decors bij KVM en organiseerde zelf een West-Friese kleutertour.

%d bloggers liken dit: